Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής

Διανομή Τροφίμων για την Τρίτη Ηλικία

Μέγεθος Κειμένου

«Κάθε μέρα δίπλα τους!»

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, μας έχουν επηρεάσει όλους και ακόμα περισσότερο την ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων, οι οποίοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά. Είδαν δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος και εντεινόμενη βία με αποτέλεσμα την – σε πολλές περιπτώσεις -  πλήρη αίσθηση μοναξιάς και αδυναμίας.

 

Στη συγκυρία αυτή, η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, αισθάνεται ότι η κοινωνία, με όλες τις δομές της, πρέπει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους αυτούς. Είναι τώρα κάτι περισσότερο από αναγκαίο να στρέψουμε το βλέμμα και το ενδιαφέρον μας στους ηλικιωμένους γονείς, συγγενείς και συμπολίτες μας για να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά τους και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά τους.

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, συνεχίζοντας τη δράση στην κατεύθυνση της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, προχώρησε σε μια ακόμη δράση με σκοπό να νιώσουν οι ηλικιωμένοι πως η κοινωνία στέκεται δίπλα τους, με στόχο να ανακουφιστεί η καθημερινότητά τους. Με την αμέριστη υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Τράπεζας Τροφίμων-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας, θέσαμε ήδη σε εφαρμογή το πρόγραμμα

«Κάθε μέρα δίπλα τους!»  που απευθύνεται σε ηλικιωμένους που έχουν την ανάγκη όλων μας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και υλοποιείται, στις περιοχές της Νίκαιας, Σαλαμίνας, Μεγάρων, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Περάματος, Αγ. Ιωάννη Ρέντη και είναι ετήσιας διάρκειας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ παραδίδει καθημερινά, πόρτα – πόρτα, στους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε ανάγκη, τυποποιημένα τρόφιμα που καλύπτουν τις μηνιαίες ανάγκες τους και μηνιαίο οικονομικό βοήθημα για την κάλυψη των αναγκών σε νωπά τρόφιμα, όπως κρέας, λαχανικά κλπ.  Το μηνιαίο πακέτο που λαμβάνουν οι ηλικιωμένοι περιέχει ελαιόλαδο, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, φρυγανιές, κονσέρβες και άλλα απαραίτητα είδη διατροφής, σε ποσότητα ικανή πλέον του ενός μήνα.

Προσφέρεται επίσης, η αναγκαία ψυχολογική υποστήριξη στους ηλικιωμένους, που υποδέχονται τη νέα αυτή πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης με πολλή χαρά, ενθουσιασμό και ανακούφιση.

Στόχος μας είναι η συνεχής παρουσία στο πλευρό των ηλικιωμένων, με ανάπτυξη και άλλων δράσεων, στη λογική του σεβασμού στην αξιοπρέπειά τους, της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας και της διατήρησής τους ως ενεργών μελών της κοινωνίας μας.

Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που … μας ανέθρεψαν!

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, μας έχουν επηρεάσει όλους και ακόμα περισσότερο την ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων, οι οποίοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά. Είδαν δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος και εντεινόμενη βία με αποτέλεσμα την – σε πολλές περιπτώσεις –  πλήρη αίσθηση μοναξιάς και αδυναμίας.

Στη συγκυρία αυτή, η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, αισθάνεται οτι η κοινωνία, με όλες τις δομές της, πρέπει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους αυτούς. Είναι τώρα κάτι περισσότερο από αναγκαίο να στρέψουμε το βλέμμα και το ενδιαφέρον μας στους ηλικιωμένους γονείς, συγγενείς και συμπολίτες μας για να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά τους και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά τους.

Η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, από τα Χριστούγεννα του 2012, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ακόμη δράση με σκοπό να νιώσουν οι ηλικιωμένοι πως η κοινωνία στέκεται δίπλα τους. Ξεκινάμε ένα  Επισιτιστικό Πρόγραμμα (διανομή προϊόντων) με το μήνυμα :

 «Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που … μας ανέθρεψαν!»

στις περιοχές Ελευσίνας, Μεγάρων, Αγίας Μαρίνας και Κορωπίου, με τη φιλοδοξία η δράση αυτή να συνεχιστεί και μετά την εορταστική περίοδο και σε άλλες περιοχές.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα ΚΑΠΗ των αντίστοιχων Δήμων.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιείται με την ουσιαστική συνδρομή των εταιριών:

Coca – Cola Τρία Έψιλον, GREEKPOL, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Supermarket, Ζυμαρικά Μέλισσα – Κίκιζας, KONBAA.E.B.E. – Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου, Ξενοδοχείο ΜΙΝΩΑ και café – barrestaurantMalibu. Εταιρείες που αποδεικνύουν την υψηλή αίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης.

Συγκινητική είναι και η ανταπόκριση των πολιτών στην ανοιχτή πρόσκληση προσφοράς που απευθύναμε. Καθημερινά, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, προσφέρουν ό,τι μπορούν (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, κονσέρβες, γάλα) από το υστέρημά τους για την ενδυνάμωση του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 ή στο 210 6990885 και στην ιστοσελίδα της "Γραμμή Ζωής".

Σας χρειαζόμαστε όλους!

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

7 Απριλίου - Υγείας
11 Απριλίου - Κατά της Ασθενείας Πάρκινσον
15 Ιουνίου - Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Σεπτεμβρίου - Κατά του Καρκίνου του Προστάτη
27 Σεπτεμβρίου - Καρδιάς
1 Οκτωβρίου  - Ηλικιωμένων
12 Οκτωβρίου - Αρθρίτιδας
14 Νοεμβρίου - Κατά του ΔιαβήτηTags

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Εφημερεύοντα Φαρμακεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Αναζήτηση φαρμάκων, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι