Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία

Μέγεθος Κειμένου

Ανταποκρινόμενη στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των ηλικιωμένων, η Γραμμή Ζωής παράλληλα με τις δωρεάν υπηρεσίες Τηλεειδοποίησης και Βοήθειας στο Σπίτι, επεκτείνει την αφιλοκερδή προσφορά της και στο πεδίο της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Περισσότερα...

Γραμμή SOS 1065

Μέγεθος Κειμένου

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τους Ηλικιωμένους – 1065 γίνονται δεκτές ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες που αφορούν περιστατικά κακοποίησης/κακομεταχείρισης ηλικιωμένων, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως εργαλείο συμβουλευτικής ηλικιωμένων, των παιδιών τους και των φροντιστών τους. 

Περισσότερα...

Silver Alert Hellas

Μέγεθος Κειμένου

Το Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Τηλεειδοποίησης & Βοήθειας  στο σπίτι Γραμμή Ζωής, σε αγαστή συνεργασία με κρατικούς φορείς, τηλεοπτικά κανάλια εθνικής και τοπικής εμβέλειας, εκατοντάδες εθελοντές αναζήτησης, εθελοντές στην Εθνική Γραμμή SOS  10-65, συνεργάτες διαδικτύου και ενεργούς πολίτες, αλλά και χάρις στην αμέριστη χορηγική συμπαράσταση (Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, Forthnet  και AMITEL  Α.Ε.), έχει θέσει σε λειτουργία από τις 12/04/11 το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων «Silver Alert Hellas » και την Εθνική Γραμμή SOS 1065.

Περισσότερα...

Κόκκινο Κουμπί

Μέγεθος Κειμένου

Η Γραμμή Ζωής μέσω της υπηρεσίας «Τηλεειδοποίηση», δίνει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους να επικοινωνούν άμεσα με το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων, αμφίδρομα και με ανοιχτή ακρόαση, πατώντας απλά το κόκκινο κουμπί,  24ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τη θέση τους ή να επιλέξουν οποιοδήποτε αριθμό.

Περισσότερα...

Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Μέγεθος Κειμένου

Τα ΚΗΦΗ είναισύγχρονες ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας αδυνατώντας να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

Περισσότερα...

ΛΕΣΧΕΣ ΦΙΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Μέγεθος Κειμένου

Το πρόγραμμα των Λεσχών Φιλίας περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση, εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ημερήσιες εκδρομές και περιπάτους. Παρέχουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, ιδίως σε ανθρώπους που δεν έχουν οικονομικά μέσα ή οικογένεια να τους φροντίσει.

Περισσότερα...

Δανειστικη βιβλιοθηκη για την 3η Ηλικια

Μέγεθος Κειμένου

To Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Τηλεειδοποίησης & Βοήθειας στο Σπίτι Γραμμή Ζωής, με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης απέναντι στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ατόμων της τρίτης ηλικίας, προωθεί τη δημιουργία μίας δανειστικής βιβλιοθήκης για άτομα άνω των 65 ετών, μέσα από το πρόγραμμα «Παρέα με τη λογοτεχνία».

Περισσότερα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

7 Απριλίου - Υγείας
11 Απριλίου - Κατά της Ασθενείας Πάρκινσον
15 Ιουνίου - Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Σεπτεμβρίου - Κατά του Καρκίνου του Προστάτη
27 Σεπτεμβρίου - Καρδιάς
1 Οκτωβρίου  - Ηλικιωμένων
12 Οκτωβρίου - Αρθρίτιδας
14 Νοεμβρίου - Κατά του ΔιαβήτηTags

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ IN.GR

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Εφημερεύοντα Φαρμακεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Αναζήτηση φαρμάκων, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι