Νοσήματα του ηλικιωμένου και πρόληψη

Μέγεθος Κειμένου

Η  Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη , Ιατρός - Ειδική Παθολόγος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1 Οκτωβρίου), εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τα κύρια νοσήματα που απειλούν τα άτομα άνω των 65 ετών, ώστε διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής.

Περισσότερα...

Κατάθλιψη και γεροντική άνοια στην τρίτη ηλικία

Μέγεθος Κειμένου

Όταν διαγνωστούν σε ηλικιωμένους συμπτώματα κατάθλιψης, διέγερσης, ή παρουσιάζουν ενδείξεις της γεροντικής άνοιας, είναι συχνά δύσκολο να γνωρίζουμε ποιοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να τους διατηρήσουμε υγιής και να είναι ευτυχισμένοι. Πριν λοιπόν βεβιασμένα εξετάσετε την μακροχρόνια περίθαλψη ως λύση (Οίκοι Ευγηρίας - Γηροκομεία), υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τους αγαπημένους σας στα σπίτια τους.

Περισσότερα...

Τι είναι η νόσος Αλτσχάιμερ

Μέγεθος Κειμένου

Με τον όρο άνοια εννοούμε την έκπτωση των νοητικών ικανοτήτων του ατόμου, κατ’ αρχήν της μνήμης και της κρίσης, του λόγου, της προσωπικότητας με συνέπεια τη σταδιακή έκπτωση της καθημερινής λειτουργικότητας.

Περισσότερα...

H οστεοαρθρίτιδα στην τρίτη ηλικία

Μέγεθος Κειμένου

Γράφει η Δρ Μαρία K. Ευσταθίου, Ιατρός-Ρευματολόγος

Η οστεοαρθρίτιδα (OA) αποτελεί την πλέον συχνή πάθηση του μυοσκελετικού συστήματος και τον κύριο εκπρόσωπο των εκφυλιστικών αρθρίτιδων.

Περισσότερα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

7 Απριλίου - Υγείας
11 Απριλίου - Κατά της Ασθενείας Πάρκινσον
15 Ιουνίου - Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Σεπτεμβρίου - Κατά του Καρκίνου του Προστάτη
27 Σεπτεμβρίου - Καρδιάς
1 Οκτωβρίου  - Ηλικιωμένων
12 Οκτωβρίου - Αρθρίτιδας
14 Νοεμβρίου - Κατά του ΔιαβήτηTags

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ IN.GR

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Εφημερεύοντα Φαρμακεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Αναζήτηση φαρμάκων, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι