Επισιτιστική ανασφάλεια βιώνουν πολλοί ηλικιωμένοι στην Ελλάδα

Μέγεθος Κειμένου

Η πλειοψηφία των ηλικιωμένων βιώνει επισιτιστική ανασφάλεια με την μορφή μέτριας ή σοβαρής πείνας, η οποία επηρεάζει άμεσα τόσο την ψυχολογική όσο και την σωματική τους υγεία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Γραμμή Ζωής».

Περισσότερα...

Ξεκινούν από την Κυριακή δωρεάν εξετάσεις σε απόρους έξω απο Ναούς

Μέγεθος Κειμένου
Ξεκινά την Κυριακή το πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου της 3ης ηλικίας για την Πρόληψη της Οστεοαρθρίτιδας και την Εκτίμηση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ιατρείου κοινωνικής αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής» και της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε».
Περισσότερα...

Έκθεση από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer

Μέγεθος Κειμένου

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer  και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς, διοργανώνουν την Ομαδική Εικαστική  Έκθεση  «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΕΣΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΤΕΧΝΗ», με τίτλο «Ο κόσμος μας αλλάΖΕΙ. Ποιό θα είναι το μέλλον μας;».

Περισσότερα...

Θα τριπλασιαστούν ως το 2050 οι ηλικιωμένοι που έχουν ανάγκη φροντίδας

Μέγεθος Κειμένου

Οι εξαρτημένοι ηλικιωμένοι που θα έχουν ανάγκη φροντίδας, οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς λόγω της νόσου Αλτσχάιμερ και της άνοιας, σχεδόν θα τριπλασιαστούν διεθνώς μέχρι τα μέσα του αιώνα μας, από 101 εκατομμύρια σήμερα σε 277 εκατ. το 2050, σύμφωνα με την «Παγκόσμια Έκθεση Αλτσχάιμερ 2013» που δόθηκε στη δημοσιότητα. Το 80% των ηλικιωμένων στα γηροκομεία εκτιμάται ότι έχουν Αλτσχάιμερ και άνοια.

Περισσότερα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

7 Απριλίου - Υγείας
11 Απριλίου - Κατά της Ασθενείας Πάρκινσον
15 Ιουνίου - Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Σεπτεμβρίου - Κατά του Καρκίνου του Προστάτη
27 Σεπτεμβρίου - Καρδιάς
1 Οκτωβρίου  - Ηλικιωμένων
12 Οκτωβρίου - Αρθρίτιδας
14 Νοεμβρίου - Κατά του ΔιαβήτηTags

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ IN.GR

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Εφημερεύοντα Φαρμακεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Αναζήτηση φαρμάκων, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι