Δελτίο Τύπου - Κάντε μια κίνηση ΜΑΤ στην άνοια!

Μέγεθος Κειμένου

H Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς), σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής διοργανώνουν το  1ο Φιλανθρωπικό  Ατομικό Πρωτάθλημα  Σκάκι, γιορτάζοντας έτσι την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου 2013).


Οι  σκακιστικοί αγώνες θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 21.09.2013 και ώρα 16:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κολεγίου Δελασάλ (Πεύκα - Ρετζίκι), το οποίο συνδράμει ευγενικά στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στους αγώνες, που είναι ανοιχτοί για το κοινό, μπορούν να συμμετέχουν σκακιστές και σκακίστριες  όλων των ηλικιών (και μαθητές). Θα απονεμηθούν κύπελλα και βραβεία τους νικητές.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση και προώθηση των σκοπών της εταιρείας Alzheimer.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα πνευματικά παιχνίδια, όπως το ΣΚΑΚΙ, μειώνουν στους ηλικιωμένους την πιθανότητα να νοσήσουν από νόσο Alzheimer ή άλλες μορφές άνοιας.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, καθηγήτρια του Α.Π.Θ,  κ. Μάγδα Τσολάκη,  «το σκάκι φυσικά δεν υπόσχεται κάποια μαγική θεραπεία, αλλά σίγουρα η πνευματική εξάσκηση που προσφέρει μας δίνει  στην ουσία ένα όπλο για να κάνουμε όλοι μια κίνηση ΜΑΤ στην άνοια».

Οι αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer.


Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:


κ. Νίκος Λιάλιας: 6984 600 428 (6-8 μμ) και στη γραμματεία της Alzheimer Ελλάς: 2310 810411 (7:30-15:30)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

7 Απριλίου - Υγείας
11 Απριλίου - Κατά της Ασθενείας Πάρκινσον
15 Ιουνίου - Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Σεπτεμβρίου - Κατά του Καρκίνου του Προστάτη
27 Σεπτεμβρίου - Καρδιάς
1 Οκτωβρίου  - Ηλικιωμένων
12 Οκτωβρίου - Αρθρίτιδας
14 Νοεμβρίου - Κατά του ΔιαβήτηTags

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ IN.GR

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Εφημερεύοντα Φαρμακεία, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι Αναζήτηση φαρμάκων, Τρίτη Ηλικία, Ηλικιωμένοι